Hoppa till huvudinnehåll

”Mobbarens föräldrar bryr sig inte”

Barn hänger olycklig över ett bord
Barn hänger olycklig över ett bord Bild: Copyright 2014 Ritva Tarkki, all rights reserved. #tadetpåallvar

En förälder skriver att dottern har blivit mobbad i fyra år. När flickan kom till förskolan var hon glad och duktig, vilket upplevdes som ett hot av gruppens ledare ”drottningen”. Ledarflickan började mobba – först pykiskt, senare också fysiskt. Hon fick med de andra flickorna, eftersom de var rädda för att bli osams med ledarflickan. Flickan saknar helt kompisar i klassen.

Mobbarens föräldrar tycker att den mobbades familj svartmålar dem och lärarna ingriper inte. De andra föräldrarna tycker situationen är tråkig men gör ingenting åt saken. De stunder mobbaren är borta från skolan p.g.a. sjukdom har dottern det bra. Då är alla kompisar med henne och de leker alla tillsammans. Det är under dessa stunder dottern har det bra. Men de stunderna är få.

Hör mer om föräldrarnas roll i mobbningen i Familjeliv på lördag 17.5 kl.9:03 i Radio Vega och måndag 19.5 kl.11:03

Läs hennes berättelse till #tadetpåallvar: Jag borde polisanmält min dotters mobbare

Läs också
Föräldrar är blåögda

Familj

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP