Hoppa till huvudinnehåll

Hemmavinster i fotbollsligan – Jaro fällde TPS

Henrik Helmke fälls av en Honkaspelare i matchen mot Jaro.
Hendrik Helmke i farten mot Honka (arkivbild). Henrik Helmke fälls av en Honkaspelare i matchen mot Jaro. Bild: Str / Lehtikuva helmke

Hemmalagen var starka under kvällens omgång i den inhemska fotbollsligan. I Jakobstad bjöd Jaro på vinst över åbolaget TPS och SJK var tre mål starkare än IFK Mariehamn.

Jaro gick upp i ledning efter 42 minuter med mål av Shahdon Winchester. Jaro fortsatte den starka uppvisningen i den andra halvleken, då Carlos Fondacaro satte in Jakobstadklubbens andra mål. Tack vare resultatet säkrade Jaro sin tredjeplats i serietabellen, med fyra poäng före FC Lahti.

SJK visade skåpets plats åt gästande IFK Mariehamn. Seinäjoklubben steg upp i en tvåmålsledning redan under den första halvleken och det återhämtade sig IFK Mariehamn inte ifrån. David Ramadingaye fick se rött kort efter 49 spelade minuter och efter det var det lätt för SJK att säkra sin första vinst på fyra matcher.

VPS och FC Inter stod för omgångens enda jämna spel på Veritas Stadion i Åbo.

Fotbollsligaomgången 17.5:

KuPS – FC Honka 1-0 (0-0)
1-0 Admir Catovic (54 min)
2-0 Aleksi Paananen (90 min)

FC Lahti – RoPS 1-0 (0-0)
1-0 Ariel Ngueukam (71 min)
Publik: 1 759

FC Inter – VPS 0-0
Publik: 1 706

FF Jaro – TPS 2-0 (1-0)
1-0 Shahdon Winchester (42 min)
2-0 Carlos Fondacaro (63 min)
Rött Kort: Alex De John, TPS (70 min)
Publik: 1 334

SJK – IFK Mariehamn 3-0 (2-0)
1-0 Justin Moose (17 min)
2-0 Johannes Laaksonen (45+1 min)
3-0 Toni Lehtinen (63 min)
Rött kort: David Ramadingaye, IFK Mariehamn (49 min)

Se omgångens alla mål här!

Läs också

Nyligen publicerat - Sport