Hoppa till huvudinnehåll

Pekka Jormakka: Hoppet lever

Pekka Jormakka i duell med Roman Savtjenko.
Pekka Jormakka inledde match ypperligt. Pekka Jormakka i duell med Roman Savtjenko. Bild: Lehtikuva jormakka

Pekka Jormakka spelade mot Kazakstan sin första match sedan han däckats av ryssen Vadim Sjipatjov. Finland vann måstematchen med 4-3 och Jormakka samt de övriga Lejonen drog en suck av lättnad efter slutsignalen.

- Vi förlorade den första matchen mot Lettland och nu ser vi betydelsen av det nederlaget. De övriga matcherna som vi skulle vinna så fixade vi. Men hoppet lever. I slutspelet kan vad som helst hända, säger Jormakka.

En assist i comebacken

Tapparayttern spelade dryga 13 minuter och noterades för en assist till Jarkko Immonens 4-2-mål i slutet av andra perioden. Kedjan med Jormakka, Immonen och Olli Palola inledde matchen starkt men föll tillbaka ju längre matchen pågick.

- Det gick bra. Jag kände mig snabb i kroppen vilket betyder att jag har återhämtat mig från smällen. Hoppas vi får fortsätta spela. Det är bara att följa med de övriga matcherna och hoppas att turen är på vår sida.

Finlands öde är nu i Lettlands och Vitrysslands händer. Lettland möter på tisdagen Schweiz medan Vitryssland avslutar turneringen med en match mot Ryssland, som redan säkrat första platsen i grupp B.

- Vi kommer nog att följa med hur matcherna i morgon utvecklar sig. Nu måste vi ha tur. Då vi spelat kort här i Minsk så har jag haft turen emot mig, kanske den vänder nu, säger Jormakka.

Jormakka inte imponerad av Kazakstan

VM-turneringen i Minsk har präglats av jämna matcher. Nästan hälften av kamperna har slutat i uddamålssegrar och Jormakka medger att konkurrensen nuförtiden är hård.

- Lagen är fulla av skickliga spelare och de gör mål på sina chanser. Kazakstan kändes dock inte som ett tufft motstånd.

Läs också