Hoppa till huvudinnehåll

Tvåskift som gäller på Valmet i Nystad

mercedes, bilfabriken i nystad,
Fabriken i Nystad ska tillverka över 100 000 Mercedes Benz A-klass-bilar under åren 2013 till 2016. mercedes, bilfabriken i nystad, Bild: Minna Rosvall / Yle bilfabriken i nystad

Valmet Automotive genomförde tidigare i våras en stor rekryteringskampanj, då fabriken ska tillverka över 100 000 Mercedes Benz A-klass-bilar i Nystad under åren 2013 till 2016. Totalt rekryterades 300 personer och dessa 300 sätts nu i arbete när fabriken från och med i dag måndag övergår till tvåskifts-arbete.

Morgonpassen inleds klockan 06:00 och kvällsarbetarna kommer till jobbet klockan 14:30. Det sena skiftet pågår till och med klockan 23:00.

- I och med att vi nu går över till tvåskifts-arbete kan vi erbjuda vår beställare Daimler AG en betydligt större tillverkningskapacitet, säger Valmet Automotives produktionschef Pasi Rannus i ett pressmeddelande.

Stort intresse för att jobba på bilfabrik

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland