Hoppa till huvudinnehåll

Anne Bjaerre är lyssnarnas sommarpratare

Anne Bjaerre, nominerad i lyssnarnas sommarpratare 2014
Annes historia hör du den 21.7 i Radio Vega Anne Bjaerre, nominerad i lyssnarnas sommarpratare 2014 Bild: Privat/Anne Bjaerre anne bjaerre

- Någonstans har jag alltid vetat att min tid ännu kommer. Och min egen historia har bubblat inom mig redan länge.

Anne Bjaerre, med rötterna i Närpes och fötterna i Helsingfors, kommer att sommarprata om hur det är att leva ihop med en kriminell och alkoholiserad man. Mannen skrev för länge sedan en bok om sitt liv och Anne figurerar själv i boken, men som biperson. Nu vill hon dela med sig av sin sida av berättelsen.

"Om jag minns rätt så regnade det den där midsommaraftonen 1977 när den oerfarna flickan från bibelbältet i Österbotten och den alkoholiserade busen från Helsingfors förlovade sig i länsfängelset på Skatudden. Förlovningen hölls under uppsikt av fångvaktarna."

Förlovningen hölls under uppsikt av fångvaktarna.

Så inleder Anne sitt bidrag till tävlingen Lyssnarnas sommarpratare, och med det bidraget kammade hon hem över trehundra röster, nästan en tredjedel av det totala röstantalet på dryga tusen.

- Jag har ju fört lite kampanj till exempel på facebook, och det skäms jag inte alls för, för jag vill verkligen det här jättemycket, berättar Bjaerre.

Till vardags arbetar hon på Barnavårdsföreningen i Helsingfors med bland annat familjer där föräldrarna genomgått skilsmässa. Också jobbet kommer att tangeras i sommarpratet. Det blir på sätt och vis ett sommarprat om en relation som ledde till ett jobb med relationer.

- Jag har redan skrivit manuset i huvudet och valt musik. I musikväg blir det både klassiskt och annat, 70-, 80- och 90-tal. En riktig blandning med andra ord.

Anne Bjaerres sommarprat sänds den 21.7 kl.10:05 med repris kl.18. Hela listan på årets sommarpratare presenteras den 3.6.

Nyligen publicerat - Vega