Hoppa till huvudinnehåll

Ladda upp med vår countrylista

The Broken Circle Breakdown är fylld av gripande öden och bluegrassmusik.
The Broken Circle Breakdown är fylld av gripande öden och bluegrassmusik. The Broken Circle Breakdown är fylld av gripande öden och bluegrassmusik. Bild: SF Film the broken circle breakdown

I dag har filmen The Broken Circle Breakdown premiär i Finland. Det är en film fylld med skön bluegrass, så passa på att värma upp med X3M:s egen countrylista. Och fyll gärna på med dina egna countryfavoriter.

The Broken Circle Breakdown är ett belgiskt drama som faktiskt hade världspremiär redan 2012, men som i dag når den den finska publiken.

Filmen nominerades till en Oscar för Bästa utländska film vid årets Oscarsgala, men som vi vet gick priset till La grande belleza från Italien i stället. Men filmmakarna var kanske inte så ledsna ändå, eftersom filmen vann en massa andra fina filmpriser.

Filmen handlar om Elise och Didier och deras kärlekshistoria som börjar väldigt fint och härligt men senare sätts på prov eftersom deras dotter blir sjuk.

Varför så mycket snack om country då? Jo, för att countryn, eller för att vara mer exakt: bluegrassmusik spelar stor roll i filmen. Både Elise och Didier spelar i ett bluegrassband. Hör ni låten i trailern? Det är också första låten på vår spellista. Skribentens egen favoritcountrylåt faktiskt.Fick du lust att kolla på filmen? Ladda upp med vår digra countrylista. Fick du inte lust att kolla på filmen? Lyssna på vår digra countrylista ändå. Lite country är alltid bra för själen.

Tycker du vi missat någon fenomenal låt? Tipsa gärna, eller fyll på listan själv.