Hoppa till huvudinnehåll

Här kan du se ÅA:s promotion!

Åbo Akademi höll sin doktorspromotion på fredagen. Universitetet promoverar 128 personer som disputerat för doktorsgraden vid akademin. Dessutom hedras 14 personer med ett hedersdoktorat. En person som disputerat vid Åbo Akademi för 50 år sedan promoveras till jubeldoktor.

- Det här är den högtidligaste akademiska festen vi har. Vi firar våra doktorer och vi firar universitetet och det är glädjande att vi den här gången har ett rekord i antal doktorer. Vilket är ett bevis på att vi är bra på att utexaminera och på att vi har ett stort intresse för forskarstudier, säger Thurid Eriksson som är promotionsansvarig.

- Det här är en stor fest för universitetet och doktorerna och deras familjer.

På promotionen framfördes musik av bland annat Jean Sibelius av Akademiska Orkestern samt studentkörerna Brahe Djäknar och Florakören.

Festligheterna inleddes i Konserthuset kl. 12.00 med därpå följande gudstjänst i Åbo domkyrka. Dagen avslutas med bankett på Åbo slott kl. 19.30.Titta också på alla tre videoklipp från promotionen!