Hoppa till huvudinnehåll

Klartecken för Amos Andersons konstmuseum

Bild: Amos Andersons konstmuseum amos anderson

Det är nu klart att Amos Andersons nya konstmuseum kommer att byggas i anslutning till Glaspalatset i Helsingfors, meddelar Amos Andersons konstmuseum.

Helsingfors stadsfullmäktige godkände i kväll att man kan grunda det fastighetsbolag som krävs för att projektet ska kunna genomföras.

Föreningen Konstsamfundet finansierar både bygget och det nya museets verksamhet. Museet ska stå klart 2017, meddelar Amos Andersons konstmuseum.

Glaspalatsets norra flygel och Bio Rex blir en del av museet. En del av museet kommer att byggas under Glaspalatsets torg. I samband med projektet renoverar man hela Glaspalatset.

Bild: Amos Andersons konstmuseum amos anderson

Chefen för Amos Andersons konstmuseum Kai Kartio tackar Helsingfors stad för ett gott samarbete och en snabb beslutsprocess.

Läs också:
Enhälligt ja till Amos Anderson museum i Glaspalatset
Det nya Amos Anderson konstmuseet går vidare
Amos Andersons planerar nytt konstmuseum

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

  • Silltraditionsmuseet Dikseli, Röölä

    Allt du någonsin velat veta om sill!

    Nu smakar det med sill! Rööläs sillfabrik höll hela det finska folket vid sill i flera årtionden – den imponerande sillfisketraditionen är nu förevigad i Finlands enda sillmuseum.

  • Märkets fyr, Hammarland

    Fyren på riksgränsen.

    Bada bastu i Finland och ta ett dopp i Sverige – utan passkontroll! Den kulturhistoriskt värdefulla fyren står på en kobbe där riksgränsen går tvärs över.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes