Hoppa till huvudinnehåll

Sparv: Vi gör en ok första halvlek

De finländska landslagsspelarna med Tim Sparv i spetsen verkade nöjda med slutresultatet 2-2 efter landskampen mot Tjeckien. I den andra halvleken var gästerna det bättre laget utan att ändå kunna överlista Lukas Hradecky i det finländska målet.

Finland var laddat i matchinledningen vilket också resulterade i två fullträffar av Teemu Pukki. Tjeckerna utjämnade två gånger och vid båda baklängesmålena såg den finländska backlinjen ut att ha glömt bort sin primära uppgift på Olympiastadion.

- Första halvlek var riktigt bra av oss om vi bortser tjeckernas mål.Vi skapar tillräckligt med chanser och gör en ok första trekvart, sade Tim Sparv till Yle Sporten efter matchen.

Sparv hade en överraskande stor roll i det finländska spelet med boll och han stod bakom framspelningen till Teemu Pukkis andra fullträff för kvällen.

- I första halvlek spelade jag mer till vänster då Teemu Tainio låg mera centralt. Jag hade mycket boll och var uppe i straffområdet på alla våra inläggslägen. Så är jag även nöjd med min assist till "Temes" mål.

Finland kom till spel utan den vristskadade Roman Eremenko och det märktes givetvis på Olympiastadions gräsmatta.

- Roman är en tekniskt skicklig spelare. Det är han som styr rytmen i vårt spel, men då han saknades så fick vi andra visa framfötterna istället, sade Sparv som medgav att Tjeckien var det bättre laget i andra halvlek.

Sparvs klubblagssäsong tog slut så sent som på söndagen då hans Greuther Fürth spelade det andra kvalmötet mot HSV på hemmaplan. Hamburglaget behöll sin plats i den högsta serien i Tyskland tack vare bortamålsregeln då matchen i Fürth slutade 1-1.

- Det var roligt att direkt komma till Finland och landslaget. Söndagen var en väldigt mörk stund och det var skönt att direkt få fokusera på något annat, avslutade Sparv som ännu har två år kvar på sitt kontrakt med Greuther Fürth som fortsätter nästa säsong jakten på en plats i den högsta Bundesligan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport