Hoppa till huvudinnehåll

Villan i min själ

Sommarstuga utanför Helsingfors
Sommarstuga utanför Helsingfors Bild: Seppo Sarkkinen/Yle holme

Nu börjar den på allvar för många - sommarstugesäsongen. En härlig tid ligger framför de som har tillgång till en egen frizon, vare sig det är frågan om ett enkelt pörte vid stranden, en skärivilla a av lägre eller högre standard eller varför inte en mormorsstuga på landet.

Alternativen är många men gemensamt för allihop är att de erbjuder frid och ro, ett ställe där man kan vila upp och samla nya krafter. Om man nu inte har för många saker och projekt som måste fixas, förstås. Så att det mera börjar likna ett arbetsläger. Vad ger villalivet? Och vad tar det? Det funderar Peter Fahllund på med Peter Beijar, som har 2 sommarställen att ta hand om, och Lars-Erik Wägar som är ordförande för sommarstugeföreningen i Kristinestad.

Pia Abrahamsson diskuterar stugmarknaden med fastighetsförmedlaren Mosse Lindholm i Raseborg. Vi får också en historisk tillbakablick på Villaboendet med Yrsa Lindqvist på Litteratursällskapet, och Pia Ingström berättar om sin bok som handlar om liv i hem, stuga och villa.

Pia & Peter söndag 25 maj kl 10 - 12 Du hittar också programmet på Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Vega