Hoppa till huvudinnehåll

"Fru Klara" går i pension

Britt-Marie Juup
Britt-Marie Juup med Tindi-Mindi och Emma Britt-Marie Juup porträtt,juup

Britt-Marie Juup har nyligen belönats med en bit av en spårvägsskena. Det här priset, Den ansvarsfulla avfallsservicens lok år 2014, får hon som tack för det arbete hon under många år har utfört i avfallsservicens tjänst.

Britt-Marie Juup har på många sätt varit en pionjär då det gäller avfallshanteringen i skärgården.

Hon började med i princip två tomma händer vid det som blav Skärgårdens renhållning Klara. Det som från början var ett svårfinansierat projekt blev med åren ett effektivt avfallsbolag som för några år sedan gick ihop med Åbonejdens avfallsservise.

Till en början hade folk svårt att förstå skillnaden mellan Klara och Håll skärgprden ren, vilket ledde till en viss förvirring. Länge jobbade Britt-Marie Juup ensam i Klara och samarbetade då med lokala entreprenörer. Nu har hon gjort sin sista arbetsdag och

efter en förtjänt vila kanske hon satsar ännu mer än förr på djurskydd.

Britt-Marie Juup berättar om sitt arbetsliv i avfallshanteringens tjänst.

Läs också