Hoppa till huvudinnehåll

Guld till Borgaregatans skola i 600+600+400

Lycke och Lina Karlsson och Lotta Brandtberg från Borgaregatans skola tog guld i högstadieflickornas stafett på 600+600+400 meter.
Lycke och Lina Karlsson och Lotta Brandtberg. Lycke och Lina Karlsson och Lotta Brandtberg från Borgaregatans skola tog guld i högstadieflickornas stafett på 600+600+400 meter. högstadieflickornas stafett

Lycke och Lina Karlsson och Lotta Brandtberg är mycket glada för sitt guld i högstadieflickornas stafett på 600+600+400 meter. De tog hem segern till Borgaregatans skola i Vasa.

- Det känns jättebra, men det är oförväntat! säger Lotta Brandtberg. Vi var tredje förra året, och så hade vi en skada i fjol. Men vi tränade hårt under vintern, och visste att vi kunde ha bra chanser.

I fjol sprang Lycke och Lina brons för Borgaregatans skola. Alla tre tränar friidrott, Lycke och Lina springer längre sträckor och Lotta kortare. På den basen hade de också delat upp loppet i år, Lycke och Lina sprang 600 meterssträckorna och Lotta avslutade med 400 meterssträckan. Segertiden blev 4.23,08.

Lotta, Lina och Lycke tog ledningen i stafetten redan inför andra växlingen då de sprang om Korsholm och Närpes, som sprang i täten till en början. I spetsen sprang de också till mål.

Stafettkarnevalen 2014.
84 lag deltog i loppet. Stafettkarnevalen 2014. högstadieflickornas stafett

- Nu blir det en rolig bussresa hem. Och förhoppningsvis många gratulationer! säger Lotta.

Niondeklassisterna Lycke, Lina och Lotta är goda vänner och har känt varandra länge via friidrotten, i minst tio år beräknar flickorna. Nu fick de ta hem ett Stafettkarnevalsguld till sin skola tillsammans. Andra kom Närpes högstadieskola på 4.34,80 och trea Strömborgska skolans andra lag på 4.35,82.

Fjolårets segrare, S:t Olofsskolan i Åbo, kom fjärde på 4.40,58. Alla stafettens resultat finns här.

Läs också

Stafettkarnevalen

Nyligen publicerat - Stafettkarnevalen