Hoppa till huvudinnehåll

Hårda sånger med Sven Boom

Paul Olin
Paul Olin Bild: Yle/Amanda Bieber olin

En kulen vinterkväll beslöt Paul Olin att städa i sin dammiga bokhylla. Han hittade några gamla diktböcker och det var starten till gruppen som idag heter Sven Boom.

Paul Olin har under många år varit känd som en man med många järn i elden. Du har säkert hört eller sett honom i radio eller tv eller kanske på en teaterscen. Nu är Paul och hans vänner aktuella med en ny skiva som heter Hårda sånger.

- Jag började bläddra i några gamla diktböcker och wow-effekten var omedelbar. Vilken lyrik! Vilken puls, rytm och sväng! Vilket bråddjup! Vilken visdom, humor och skörhet. Vilket material för rock´n´roll! Och på klingande svenska berättar Paul

Sagt och gjort

Paul tog kontakt med vännerna Eva Kela och Patrick Kivelä och snart såg första låtarna världens ljus. Musiken på skivan är en blandning av punk, postpunk, ska, flamenco, ballader, goth och flera odefinierbara, säregna musikkategorier.

- Lyriken är ju det bästa med hela projektet här finns texter av Claes Andersson, Karin Boye, Elmer Diktonius och Kristina Lugn och många fler. Det blir helt enkelt en intressant blandning som man inte hört tidigare säger Paul.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje