Hoppa till huvudinnehåll

Helsinge skola bäst i försöken till 4 x 100

Saga Andersson, Ellen Sallankivi, Sofie Lindström och Carolina Lillhannus från Helsinge skola i Vanda är uppspelta och spända inför finalen.
Saga Andersson, Ellen Sallankivi, Sofie Lindström och Carolina Lillhannus från Helsinge skola i Vanda är uppspelta och spända inför finalen. stafettkarnevalen 2014

I försöksloppet i 4 x 100 meter för flickor sprang Helsinge skola i mål med den bästa tiden på 50,48 och lämnade därmed rivalen och fjolårets segrare Borgaregatans skola från Vasa som tvåa på tiden 51,14.

Saga Andersson, Ellen Sallankivi, Sofie Lindström och Carolina Lillhannus från Helsinge skola i Vanda är uppspelta och spända inför finalen.

- Vi hade inte väntat oss att komma vidare, Borgaregatans skola som vann i fjol sprang i samma heat som vi, berättar flickorna. Och vi hade något på 54 som tid i övningarna, så vi trodde att vi inte skulle ha haft chanser.

Fast loppet enligt flickorna inte gick perfekt, knep de ändå försökens bästa tid.

- Allt stämde inte, men det gick ändå, säger Carolina.

Det är en fantastisk känsla att springa i mål som första i ett lopp. Man vill bara skrika och ropa, säger flickorna. För att vinna i finalen måste de ha bättre växlingar och hålla sig lugna. Men annars göra allt som nyss.

- Om vi vinner är jag mållös, säger Saga.

- Tänk känslan om man bara står där, säger Sofie. Oh yeah!

Alla resultat från loppet 4 x 100 meter försök för grundskolans klasser 7-9 finns här.

Läs också

Stafettkarnevalen

Nyligen publicerat - Stafettkarnevalen