Hoppa till huvudinnehåll

Winellska upprepade segern i 18 x 100

Vinnarlaget för sträckan 18 x 100 från Winellska skolan i Kyrkslätt på Stafettkarnevalen 2014.
Vinnarlaget från Winellska skolan. Vinnarlaget för sträckan 18 x 100 från Winellska skolan i Kyrkslätt på Stafettkarnevalen 2014. högstadiepojkar

Det är en självsäker trupp från Winellska skolan i Kyrkslätt som tar emot guldet efter 18 x 100 metersloppet för högstadiepojkar. Och det av en orsak, de vann nämligen loppet också i fjol.

Skolan spurtade till vinst först mot slutet av loppet, till en början verkade Korsholm ha guldchanser och också Mattliden var i ledningen vid loppets mitt. Till slut steg ändå Lyceiparkens skola från Borgå till brons på tiden 4.01,4 och S:t Olofsskolan i Åbo till silver med 4.01,6. Winellska skolans vinsttid blev 3.56,4 - två sekunder bättre än i fjol.

- Loppet gick bra, helt som vi hade tänkt, säger Anton Boijer. Vi hade kunnat springa snabbare, men vi visste att vi inte behöver göra det för att vinna, säger han med glimten i ögat.

- Att man ska ta i pinnen, det är det enda man har i huvudet när man springer, säger Matias Flemmich.

Ron Åberg började loppet för Winellska skolan, och Frans Cajander avslutade. Det är tack vare Frans som laget vann, säger Anton och klappar sin vän på ryggen.

Pojkarna i laget är från alla högstadiets klasser, och de flesta har varit med och sprungit tidigare. För många är detta dagens enda lopp.

- Vi firar med medaljkaffe! skrattar pojkarna.

Hettan har inte stört pojkarna, som sprang på skuggiga banor och dessutom har haft sittplatser i skuggan på stadion.

- Det har varit helt passligt under taket, försäkrar Wilhelm Juvonen.

Läs också

Stafettkarnevalen

Nyligen publicerat - Stafettkarnevalen