Hoppa till huvudinnehåll

Bästa filmmutanterna

Visst är han tuff, men inte lika tuff som Donatello och Raphael.
Visst är han tuff, men inte lika tuff som Donatello och Raphael. Visst är han tuff, men inte lika tuff som Donatello och Raphael. Bild: Marvel & Subs,Twentieth Century Fox Film Corporation. x-men: days of future past

Mutanterna i X-Men: Days of Future Past är lite väl finslipade. Här följer en lista på alternativa mutanter.

Nytt möter gammalt, nutid möter dåtid i uppföljaren till X-Men prequeln First Class. Många förutspår att Days of Future Past kommer att bli en av sommaren stora filmsuccéer. X-Men i all ära, men de känns lite för perfekta med alla sina förmågor. En mutant måste ha en viss roisighetsfaktor för att den ska räknas som en mutant. Vi bjuder på en topp trea med alternativa mutanter på film.

3. The Toxic Avenger (1984)

Den kultförklarade filmtrilogins första del. Här får vi för första gången stifta bekantskap med Melvin. Han är en nörd och han blir mobbad. Men efter att han faller i en tunna med kärnavfall förvandlas han till en brottsbekämpande mutant. Att få in skådespelaren Mitch Cohen i dräkten tog fyra timmar.


2. The Fly (1986)

År 1958 kom originalet. 28 år senare gjorde David Cronenberg sin egen version. En vetenskapsman (Jeff Goldblum) klåpar i ett av sina experiment och förvandlas till en fluga. I slutskedet av Goldblums transformation fick han sitta nästan fem timmar i sminket.


1. Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)

Efter miljoner av leksaker, en animerad tv-serie, tre filmer och en animerad långfilm är de fortfarande omåttligt populära. Fyra överstora sköldpaddor som dessutom är ninjas och bekämpar brottslighet. Vem älskar inte Leonardo, Donatello, Michelangelo och Raphael? En ny film av producenten till Transformers, Michael Bay, kommer ut i augusti. Megan Fox medverkar som April O'Neil.