Hoppa till huvudinnehåll

Ny seger för Hangölaget Sun City

Sun City vann på lördagen över Wolverines/2. Bild: Yle/ Bubi Asplund mikael holmström

Två matcher, två segrar. Det är saldot för Hangölaget Sun City i den amerikanske fotbollens division 2 efter lördagens match mot Wolverines/2 i Helsingfors.

Matchen slutade 13-28 (7-6).

Sun City har börjat övertygande i årets serie. Lagets nya chefstränare Tony Andersson är väldigt nöjd och framförallt överraskad över att det blev seger i lördags i Helsingfors.

- Jag var nog rädd inför matchen, men vi spelade nog riktigt, riktigt bra, säger Andersson.

Han berättar att motståndarlagets tränare efter matchen medgav att han var överraskad över Sun Citys speltaktik i matchen.

- Han hade väntat sig något helt annat än vad ni visade upp och det var förstås bra för oss, småskrattar Andersson.

I lördagens match var det hemmalaget Wolverines som gjorde den första TD:n och lyckades också med tilläggspoängförsöket. Laget sparkade bollen i mål.

Kaartinen löpte 80 yard till TD

Reduceringen till 7-6 gjordes av Viljami Kaartinen på en ungefär 80 yard lång löpning. Sun Citys tilläggspoängförsök gav inget resultat.

I den tredje kvarten löpte först Mikael Kangas en 50 yards rush som resulterade i en TD. Ställningen var då 12-7 till Sun City. Strax efter det gjorde Hangölagets Markus von Schoultz en TD och Teo Talvia förde bollen i mål tilläggspoängförsöket och då hade Sun City redan en komfortabel ledning med 20-7.

Efter att hemmalaget reducerat punkterade Joni Hilden matchen med en TD och två tilläggspoäng.

Tony Andersson berömmer hela försvarslinjen men vill lyfta fram Viljami Kaartinen som slet både i försvaret och anfallet.

Sun City spelar sin följande match söndagen den 8.6 på Rukki Arena i Hangö. Motståndare är då Huskies från Tavastehus.

Läs också