Hoppa till huvudinnehåll

Tuuha nära EM-medalj

Tomi Tuuha
Tuuha fick avsluta säsongen med en lyckad insats. Tomi Tuuha Bild: YLE tomi tuuha

Tomi Tuuha gjorde sin nästbästa stortävlingsinsats någonsin då han vara fyra i EM i redskapsgymnastik i Sofia. Det enda som grämer är att EM-bronset var försvinnande nära.

Ryssland och Ukraina bemannade prispallen i herr-EM i redskapsgymnastik. Rysslands Denis Ablyazin vann men de två övriga medaljerna gick till Ukraina - silver till Igor Radivilov och brons till Oleg Verniajev.

Finländaren Tomi Tuuha gjorde en fin tävling och slutade fyra, bara 0,1 poäng bakom Verniajev.

- Det var en tuff final igen och en tuff kamp! Det första hoppet gick väldigt bra. Jag var rätt lugn och trodde på mig själv. Inför det andra hoppet var jag mer nervös. Jag har tränat det mer sällan än det första de senaste åren, och jag är ännu inte så säker i det hoppet, sade Tuuha i intervju för gymnastikförbundet.

- Fjärde platsen betyder väldigt mycket för mig. Det är ändå den nästbästa placeringen som jag har tagit i stortävlingssammanhang. Förstås hade det varit kul att få en medalj kring halsen. Det hade varit pricken på i:et, sade Tuuha.

Läs också