Hoppa till huvudinnehåll

Lurens sjunger för sjukhus

Lurens Live Aid
Än så länge står läktaren tom, men den 11 juli hoppas Ann-Mari Koivula och Kim Svenskberg på fullsatt! Lurens Live Aid Bild: Mats Tuominen lurens sjunger för sjukhus

Det nya barnsjukhuset ska stå färdigt 2017. Nu Vill ÖNUF dra sitt strå till stacken genom Lurens Live Aid – en allsångskväll med artister.

Fredagen den 11 juli ordnar Östra Nylands Ungdomsförbund rf (ÖNUF) en tillställning med artister och allsång för att samla in medel till förmån för det nya barnsjukhuset. Ordförande Kim Svenskberg berättar att ÖNUF ville göra sin del och en mysig kväll i Allsång på Skansen- anda kändes rätt.

Lokala rikskändisar uppträder

Den som rent konkret håller i trådarna för evenemanget är producent Ann-Mari Koivula. Som lärare står barn nära hjärtat och därför var tröskeln inte hög att aktivera sig i projektet. Dessutom har Koivula tidigare lett allsång i sin ungdomsförening i Mogenpört, så det här är bekant mark för henne.

Gällande artisterna som kommer att uppträda under kvällen har hon bara gott att säga.

-Vi är väldigt nöjda med artisterna. Alla har lokal anknytning, men är ändå nationellt kända. Och de har alla varit väldigt positivt inställda till det här.

Bland annat uppträder sångare och skådespelare Mia Hafrén, som just nu är aktuell med sin grupp Fork och Svenska Teaterns mammutproduktion Mamma Mia. Hafrén kommer att återförenas på Lurensscenen med den rikskände trollkonstnären Kimmo Erkkilä. För 21 år sedan spelade nämligen Mia och Kimmo Pippi och Tommy i Lurens uppsättning av Pippi Långstrump.

Hoppas på publik

Förutom Hafrén och Erkkilä uppträder också jazzproffsen Mirella & Kalle Katz, vinnaren av årets Skidiskaba i Borgå Wilma Bäcklund, vissångaren Solveig Lindfors och kören ur sommarens Lurensproduktion ”Så som i himmelen”.

Dansduon Uniset leder allsången och fungerar som kvällens husband. Robert Jordas är konferencier.

Alla inkomster går oavkortat till det nya barnsjukhuset. Plats finns det för ungefär 500 personer.

Lurens Live Aid äger rum fredagen den 11 juli kl. 18.30. Biljetter kan bokas på numret (019) 532 412.

Läs också