Hoppa till huvudinnehåll

Häng ut din regnbågstvätt

Projektet #tvättlina
Projekt #tvattlina. Projektet #tvättlina Bild: Ilar Gunilla Persson Klädstreck,#pyykkinaru

Det ska flaggas med regnbågsflaggan i Jakobstad i sommar och det är väl en självklarhet, att Pride ska få ha sin symbol på sin fest.

Projektet #tvättlina
Projektet #tvättlina Bild: Ilar Gunilla Persson Klädstreck,#pyykkinaru
Det har ändå varit knorr om flaggans synlighet på olika håll i staden, speciellt KD vill inte att den ska finnas vid varken stads- eller rådhuset. Stadsstyrelsen har däremot beslutit att flaggan nog kommer att hissas vid rådhuset.
Projektet #tvättlina
Projektet #tvättlina Bild: Ilar Gunilla Persson Klädstreck,#pyykkinaru

Men okej, vi som inte kan påverka varken för eller emot flaggning, vad kan vi göra? Jo vi kan till exempel göra vårt eget konstverk så att hela Jakobstad blir en regnbågsflagga! Konstnärerna Ilar Gunilla Persson och Heidi Lunabba vill gärna att Jakobstadsborna hänger ut sin smutstvätt i regnbågsmönster på klädlinan. Ja, eller sin rena tvätt - hur som. Genom att hänga ut kläder i regnbågens färger deltar du i deras levande konstverk och sprider god fiilis bland pridefolket.

Om jag bodde i Jakobstad, och om jag skulle äga annat än svarta kläder, skulle jag tvätta alla mina färgade paltor och hänga upp dem i regnbågsmönster. För att du inte ska behöva göra det här i tystnad eller bli av med partystämningen innan paraden har jag gjort en spellista för dig. Här är de mest passande låtarna till regnbågstvättlinan, varsågod!

Lyssna också på Myteriets onsdagspodd där My och Johan pratar om vikten av regnbågsflaggan i Jeppis.