Hoppa till huvudinnehåll

Systrarna Andtfolk: Att vara lika

Tvillingarna bor tillsammans och går alltid likadant klädda. En vinter hade de olika långa kappor. Men det kändes fel, kommer de ihåg. Redaktör Hanna Klingenberg.

När Gun-Helen Andtfolk handlar kläder på postorder beställer hon alltid två av varje. En till sig själv och en till sin tvillingsyster Britt-Mari. Hemma kan de gå med olika kläder ibland, men att visa sig omaka klädda bland folk fungerar inte. De få gånger vi har gjort det har det bara känts alldeles fel, förklarar de. Tvillingarna bor tillsammans i barndomshemmet i Pensala och jobbar på tio kilometers avstånd åt varsitt håll. När de har ledigt är de gärna vakna långt in på nätterna, hemma, där tillvaron alltid är trygg och lugn. Sånär som den ena natten då de plötsligt fick oväntat besök. Redaktör Hanna Klingenberg. Himlalivrepris 2.6. i Yle Fem och därefter 30 dagar på Arenan.

Läs också

Tro

 • "Vi såg kommunismen som en lek" - Kristi Ainjärv växte upp i Estland under sovjettiden

  I Kristi Ainjärvs skola handlade alla sånger om Lenin.

  Kristi Ainjärv var femton år då Estland blev självständigt och allting blev nytt. Den långa sovjettiden var plötsligt över, gränserna öppnades och hjälpsändningarna började strömma in i landet. Butikerna fylldes långsamt med spännande varor, man fick resa och ta reda på hur andra mänskor levde sina liv. - Frågorna var många och vi var oändligt nyfikna, minns Kristi.

 • Martin Luther - omstridd reformist och misstolkad livsnjutare

  Mannen som bröt med kyrkan och sökte en nådig Gud.

  Martin Luther var en präst, teolog och munk som levde i Sachsen i nuvarande Tyskland på 1500-talet. Han var kritisk till den katolska kyrkans praxis och moraliska förfall, och inledde reformationen med sin protest mot kyrkan. Den gav till slut upphov till en helt ny kyrka.

 • Iman Meskini om Skam-skådespelarna: "Vi är varandras cheerleaders"

  Iman Meskini blev världskänd som Sana i Skam.

  Iman Meskini var 19 år när hon med resten av skådespelarna i Skam blev världskända över vad som kändes en natt. Idag föreläser hon om livet som ung muslim: om allt från att om hon tror på Gud till att om hon duschar med sin hijab.

Nyligen publicerat - Tro