Hoppa till huvudinnehåll

Värdefullast: Ronaldo, Messi – och Pique

Cristiano Ronaldo, CL-final, maj 2014
Cristiano Ronaldo firar sitt mål i Champions League-finalen på lördagen. Cristiano Ronaldo, CL-final, maj 2014 Bild: AFP / Lehtikuva cristiano ronaldo

Cristiano Ronaldo är den marknadsmässigt mest värdefulla fotbollsspelaren i världen, tätt följt av en annan megastjärna i Lionel Messi. Men trean och fyran i Daily Mails undersökning är mer överraskande.

Ronaldo toppar listan som Daily Mail publicerar. Real Madrids portugis, som i lördags nätade i Champions League-finalen, ses av 82,5 procent av de tillfrågade som den bästa trendsättaren och ännu större andel av världens människor känner till honom.

Tvåa på listan är som väntat Lionel Messi, men på tredje plats kommer ett överraskningsnamn, nämligen argentinarens lagkamrat Gerard Pique. Piques placering förklaras inte minst med att han är tillsammans med popstjärnan Shakira.

På fjärde plats hittas en annan skräll i Fernando Torres, vars popularitet beskrivs av att han den här månaden fått två miljoner nya följare på Twitter. Svenskan Zlatan Ibrahimovic hittas på nionde plats.

Världens tio mest värdefulla spelare:
1. Cristiano Ronaldo
2. Lionel Messi
3. Gerard Pique
4. Fernando Torres
5. Wayne Rooney
6. Andres Iniesta
7. Neymar
8. Iker Casillas
9. Zlatan Ibrahimovic
10. Thierry Henry