Hoppa till huvudinnehåll

Fiffelalarm - kastar bollen in i eget mål!

Nigerias landslagsmålvakt  Austin Ejide.
Nigerias målvakt Austin Ejide (arkivbild). Nigerias landslagsmålvakt Austin Ejide. Bild: Johann Groder / EPA / All Over Press austin ejide

Nigerias fotbollslandslag misstänks för lurendrejeri. Redan före matchen mot Skottland talades det om risk för resultatmanipulation, och efter det absurda självmålet finns det nästan inget tvivel om saken.

Då 33 minuter spelats i vänskapsmatchen mellan Nigeria och Skottland fick Skottland en hörna. Nigerias målvakt Austin Ejide har inga större problem med att komma högst upp i luften och lägga vantarna på bollen, men före han hinner landa på marken händer något märkligt. Det ser ut som om han skulle kasta bollen bakåt in i det egna målet!

Visserligen slår en av motståndarna sitt huvud i Ejides hand stunden innan bollen fortsätter sin väg in i nätmaskorna. Målet dömdes bort och matchen slutade 2-2. Misstankarna om att det skulle handla om en uppgjord drabbning ökade kraftigt efter händelsen.

Nigerias tränare Stephen Keshis syn på saken var givetvis annorlunda.

- Ett löjligt påstående, vi har ingen aning om varifrån det härstammar. Vi är inte gamblers, vi är fotbollspelare, sade Keshi enlig the Telegraph.

Se målet!