Hoppa till huvudinnehåll

Dagens mattips: kassler och vitkålswok

Kassler
Kassler Bild: Klaus Suhonen lotten lindborg-suhonen

Lotten Lindborg-Suhonen kom på tredje plats i Finlands Masterchef och är nu aktuell med den egna kokboken Gourmeeta perkele. I Lördax delar hon med sig av sina bästa middagstips, idag grillad kassler och wokad vitkålssallad.

Vitkålssallad

Du behöver ett halvt stort kålhuvud eller ett litet helt. Skär kålen i små bitar, lite större än riskorn. Hetta upp woken eller stekpannan och fräs lite vitlök i olja. Stek vitkålen snabbt (ca. 2 minuter) i vitlöksoljan och låt den få lite färg här och där, det ger god smak och ser vackert ut. Salta och smaksätt med färsk dill när kålen är klar. Om man gillar chili passar det bra med kålen.

wokad kålsallad
Wokad vitkålssallad wokad kålsallad Bild: Klaus Suhonen lotten lindborg-suhonen

Kasslerbiffar

(4 personer)
4 biffar ca. 2-3 cm tjocka, rumstempererade

Marinad
Soya, krossad vitlök, riven färsk ingefära, ketchup och några droppar olja. Marinera så länge du kan, men redan 20 minuter gör underverk med köttet.

Hetta upp grillen eller stekpannan, torka av biffarna med hushållspapper och stek ca 2-3 minuter per sida. Biffarna skall få fin färg på ytan. Servera biffen och vitkåls-woken med grillade grönsaker och en mjuk och härlig bit brieost.

Kommentarer
  • Tungt för VPS – Morrissey borta till sommaren

    Anfallaren skadade benet under försäsongen.

    Steven Morrissey har inte spelat någon match för VPS den här säsongen och det kommer att dröja en tid innan han är tillbaka på plan. Anfallaren skadade benet under försäsongen.

  • Mindre kaffekoppar för medvetna konsumenter

    Etiskt kaffe är allt viktigare för kaffeproducenterna.

    Finländarna är det folk i världen som dricker mest kaffe, men det här håller på att förändras. Vi satsar hellre på en kopp riktigt gott kaffe än en hel kanna "vanligt" kaffe, och det här hänger ihop med en allt större medvetenhet hos konsumenterna.

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

Nyligen publicerat - Strömsö