Hoppa till huvudinnehåll

Dagens mattips: kassler och vitkålswok

Kassler
Kassler Bild: Klaus Suhonen lotten lindborg-suhonen

Lotten Lindborg-Suhonen kom på tredje plats i Finlands Masterchef och är nu aktuell med den egna kokboken Gourmeeta perkele. I Lördax delar hon med sig av sina bästa middagstips, idag grillad kassler och wokad vitkålssallad.

Vitkålssallad

Du behöver ett halvt stort kålhuvud eller ett litet helt. Skär kålen i små bitar, lite större än riskorn. Hetta upp woken eller stekpannan och fräs lite vitlök i olja. Stek vitkålen snabbt (ca. 2 minuter) i vitlöksoljan och låt den få lite färg här och där, det ger god smak och ser vackert ut. Salta och smaksätt med färsk dill när kålen är klar. Om man gillar chili passar det bra med kålen.

wokad kålsallad
Wokad vitkålssallad wokad kålsallad Bild: Klaus Suhonen lotten lindborg-suhonen

Kasslerbiffar

(4 personer)
4 biffar ca. 2-3 cm tjocka, rumstempererade

Marinad
Soya, krossad vitlök, riven färsk ingefära, ketchup och några droppar olja. Marinera så länge du kan, men redan 20 minuter gör underverk med köttet.

Hetta upp grillen eller stekpannan, torka av biffarna med hushållspapper och stek ca 2-3 minuter per sida. Biffarna skall få fin färg på ytan. Servera biffen och vitkåls-woken med grillade grönsaker och en mjuk och härlig bit brieost.

  • Niinistö tveksam till kvinnlig värnplikt, oroad över flyktingkrisen

    Presidenten höll inledande presskonferens på Gullranda.

    Republikens president Sauli Niinistö är inte övertygad om det vettiga i att införa värnplikt även för kvinnor. Bland annat det kom fram vid den presskonferens som presidenten höll inför de internationella samtalen vid presidentens sommarresidens Gullranda.

  • Följ med diskussionerna i Gullranda direkt

    Bland annat Martti Ahtisaari och Carl Bildt medverkar.

    I den inledande utrikes- och säkerhetspolitiska diskussionen i kväll på Gullranda medverkar ordföranden för FN:s generalförsamling Miroslav Lajcak, Sveriges tidigare stats- och utrikesminister Carl Bildt, OECD:s biträdande generalsekreterare Mari Kiviniemi samt presidenten och fredspristagaren Martti Ahtisaari.

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

Nyligen publicerat - Strömsö