Hoppa till huvudinnehåll

Vild biljakt i Borgå centrum

Bil.
Illustrationsbild. Bil. Bild: YLE/Rolf Granqvist trafikbrott

En polispatrull bevakade trafiken i Borgå centrum på natten till söndag då en personbil vände ut på Mannerheimgatan från Sibeliusbulevarden. Bilens osäkra körlinje och låga hastighet väckte patrullens uppmärksamhet och patrullen tände det röda stoppljuset.

Då accelererade chauffören kraftigt i ett försök att fly. Biljakten gick i 100 kilometer i timmen genom staden, fortsatte till Alexandersgatan och över till västra åstranden. Vid Konstfabriken punkterades däcken på den flyende bilens vänstra sida och chauffören tvingades stanna. Han störtade iväg ur bilen men snubblade över sina byxor, som inte hölls upp. Då tog polisen fast mannen som var rejält berusad.

Mannen visade sig vara i 25-årsåldern, en utlänning som vistas i Finland utan fast bostad. Troligen har han inte körkort över huvud taget. Bilen hade mannen stulit i Vårberga.

Polisen sysselsattes av inbrottstjuvar och fartdårar i helgen, läs mer här

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland