Hoppa till huvudinnehåll

Brasiliansk show inför VM

Neymar.
Det brasilianska folket har enorma förväntningar på Neymar i VM. Neymar. Bild: EPA/Fernando Bizerra Jr selecao

Det brasilianska fotbollslandslaget vann enkelt över Panama i en träningsmatch inför VM på tisdagskvällen. Drabbningen slutade 4-0 efter bland annat en läcker frispark av lagets storstjärna Neymar.

I värdlandets nästsista match före VM-premiären mot Kroatien den tolfte juni imponerade de. Matchen höll ett förhållandevis lågt tempo, men det var aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna. Neymar inledde med frisparken i den 27:e minuten och efter ett mål av backen Dani Alves så var det fixstjärnans tur att glänsa igen. Den här gången frispelade han anfallskollegan Hulk genom en trixig klackspark. Willian fastställde senare slutsiffrorna. Selecão går till VM med en enorm press på sig, eventuellt med all rätt.

VM-debutanterna vann

Det enda laget som spelar VM för första gången i sommar vann också en träningsmatch inatt. Bosnien-Hercegovina slog Mexiko med 1-0 i Chicago tack vare ett mål av Izet Hajrovic. Det mest anmärkningsvärda med den matchen var ändå publiksiffran. Dusten sågs nämligen av över 60000 ögonpar.

Övriga VM-lags resultat:

Schweiz-Peru 2-0
Grekland-Nigeria 0-0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport