Hoppa till huvudinnehåll

Mikaela Björklund (Sfp) vill till riksdagen

valsedel stämplas
Arkivbild valsedel stämplas Bild: Yle valsedel

Fullmäktigeordförande Mikaela Björklund (Sfp) i Närpes som en efterträdare till rikdagsman Ulla-Maj Wideroos som inte längre ställer upp i riksdagsval. Sfp:s lokalavdelning i Närpes hade två personer, Sven Jerkku och Mikaela Björklund att välja mellan och valde Björklund.


Lokalavdelningen i Närpes fattade beslutet att föreslå Mikaela Björklund enhälligt.

- Det var en hel del diskussion men beslutet var enhälligt, säger Annika Riddar, ordförande för Sfp:s lokalavdelning i Närpes.

Mikaela Björklund, ordförande i Närpes stadsfullmäktige över lämnar skrivelsen till kommunminister Henna Virkkunen.
Här överlämnar Mikaela Björklund en skrivelse till kommunminister Henna Virkkunen (Saml) Mikaela Björklund, ordförande i Närpes stadsfullmäktige över lämnar skrivelsen till kommunminister Henna Virkkunen. Bild: Yle/Sofi Nordmyr mikaela björklund

- Man måste ha en person som är känd i hela Österbotten om man skall få in en kandidat från Sydösterbotten, säger nomineringsgruppens ordförande, Carl -Gustav Mangs. Det räcker inte enbart med sydösterbottniska röster, tillägger han.

- Det är nog så att man borde få närmare 6000 röster om man vill komma in i riksdagen, säger Mikaela Björklund.

Kretsmötet på fredag nominerar kandidaterna officiellt

Sfp:s kretsstyrelses kandidatnomineringsgrupp inför riksdagsvalet sammanträder på onsdag kväll för att ge sitt förslag till kretsstyrelsen. På fredag kväll sammanträder ett extra insatt kretsmöte för att ta ställning till den lista som föreslås av kretsstyrelsen. Nomineringsgruppens ordförande Carl-Gustav Mangs räknar med att Sfp kan få fram cirka hälften av de 17 kandidater som partiet kan ställa upp i Vasa valkrets på fredagens möte.

Läs också