Hoppa till huvudinnehåll

Häxdoktor förbannade Ronaldo?

Cristiano Ronaldo, juni 2014
Hur blir det med Cristiano Ronaldos VM-medverkan? Cristiano Ronaldo, juni 2014 Bild: EPA / All Over Press cristiano ronaldo

Portugals superstjärna Cristiano Ronaldo lider av skadebekymmer inför VM-turneringen i Brasilien. Nu hävdar en häxdoktor i Ghana att han förbannat Ronaldo och orsakat hans problem ”som inte kan botas av läkare”.

Det är tidningen The Guardian som rapporterar att Nana Kwaku Bonsam, en av Ghanas mest inflytelserika häxdoktorer, i en intervju till Angel FM påstår att han slängt en förbannelse över Cristiano Ronaldo.

Ronaldo missade den senaste träningsmatchen mot Grekland och det är oklart hur allvarlig skadan egentligen är. Portugal möter bland annat just Ghana i gruppspelet i Brasilien.

– Jag vet vad Cristiano Ronaldo har för skador, det är jag som påverkat honom. Jag menar allvar. Förra veckan så sprang jag runt och letade efter fyra hundar och jag fick dem att medverka i en speciell ritual som heter Kahwiri Kapam, säger Nana Kwaku Bonsam.

– För fyra veckor sedan sade jag att jag skulle börja jobba seriöst på Ronaldo, få honom att missa VM, eller i alla fall orsaka problem som gör att han inte kan spela mot Ghana. Och det bästa jag kan göra är att hålla honom borta med hjälp av skador.

Portugals fotbollsförbund har informerat att Ronaldo lider av en seninflammation i vänstra knäet. Enligt tidningen Marca är Real Madrid nu oroade att Ronaldo förvärrar skadan ifall han spelar VM.

– Den här skadan kan aldrig botas av någon läkare, de kan aldrig se vad som har orsakat skadan eftersom det är andligt. I dag är det hans knä, i morgon är det hans lår, nästa dag är det något annat, menar häxdoktorn.