Hoppa till huvudinnehåll

Lång polisjakt på motorcyklist i Malax och Korsholm

Polisbil.
Det blev en lång jakt på motorcyklisten som fick ett slut i Solf, Korsholm. Arkivbild. Polisbil. Bild: Philip Stenkula polisen,Polisbil,112,Polisrazzia

En motorcyklist jagades av polis i Korsholm och Malax längs riksväg 8 på torsdagmorgon. Motorcyklisten försökte köra ifrån polispatrullen och gasade upp till 200 kilometer i timmen.

Polisen fick upp ögonen för den manlige motorcyklisten på Köpingsvägen i Malax. Chauffören på motorcykeln av märket Honda gjorde sig skyldig till ett trafikbrott och försökte smita när polisen försökte stoppa honom. Han körde i 170 kilomter i timmen längs Köpingsvägen mot riksväg 8.

Motorcyklisten fortsatte sin färd körandes i 200 kilometer i timmen längs riksväg 8 mot Vasa.

Flera polispatruller deltog i jakten och man försökte spärra av vägen men motorcyklisten fortsatte mot Solf och Strandvägen. Där fick polisen honom stoppad.

Föraren var en Vasabo född 1987. Han misstänks nu bland annat för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, rattfylleri, straffbart bruk av
narkotika och framförande av fortskaffningsmedel utan behörighet.

Vid tidpunkten var trafiken ganska livlig och motorcykeln orsakade
flera farosituationer.

Polisinrättningen i Österbotten utreder ärendet och personer som varit i fara kan kontakta polisen på mailadressen rikostorjunta.rannikko-pohjanmaa@poliisi.fi.

Läs också