Hoppa till huvudinnehåll

Skärgårdsteatern sätter upp musikal

Jerry Wahlforss och Sabina Segerström arbetar båda i kullisserna för sommarens Skärgårdsteater.
Jerry Wahlforss och Sabina Segerström arbetar båda i kullisserna för sommarens Skärgårdsteater. Jerry Wahlforss och Sabina Segerström arbetar båda i kullisserna för sommarens Skärgårdsteater. Bild: Yle/Nina Bergman sabina segerström

Repetitionerna för årets Skärgårdsteater är i full gång även om premiären är först efter midsommar.

I år koordineras arbetet delvis från Åbo av skådespelaren Jerry Wahlforss, från Åbo svenska teater, som är producent för sommarens skärgårdsteater. Han har själv samlat ihop årets arbetsgrupp och många av de som medverkar har i år koppling till Åbo och för de flesta är det första gången som de arbetar med Skärgårdsteatern.

Nytt för i år är också att Skärgårdsteatern för första gången sätter upp en musikal. Musikalen "I Love You, You're Perfect, Now Change" är en minimusikal som handlar om kärlek ur flera olika synvinklar.

Förutom att årets föreställning ställer en hel del krav med tanke på musiken så blir det också många snabba klädbyten. På scenen står fyra professionella skådespelare som alla spelar cirka 13 roller var. Det här kräver förstås en hel del planering av Sabina Segerström som gjort dräkter, hår och smink till föreställningen. Hon arbetar till vardags som maskerare på Åbo Svenska Teater, men för första gången har hon också planerat dräkter och ska hjälpa skådespelarna med deras byten under Skärgårdsteaterns föreställning.

Hör Jerry Wahlforss och Sabina Segerström berätta mer om sommarens föreställning i inslaget här intill.

Skärgårdsteatern sommarmusikal "I Love You, You're Perfect, Now Change" har premiär 24.6 i Lill-Pellinge, Solhälla kl. 19.00. Från och med den 1 juli besöker Skärgårdsteatern Åboland.

Föreställningar i Åboland:

1.7 Högsåra
3.7 Nagu
4.7 Pargas
6.7 Korpo
16.7 Utö
17.7 Nötö
18.7 Rosala

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland