Hoppa till huvudinnehåll

Freds mål frälste värdnationen

Fred nätade för Brasilien i genrepet.
Freds mål räckte för Brasilien. Fred nätade för Brasilien i genrepet. Bild: EPA/SebastiaoMoreira/AllOverPress fred

Om en vecka är fotbolls-VM redan i full gång och flera nationer avrundade sina förberedelser med genrep på fredagen. Värdnationen Brasilien fick slita rejält för att besegra Serbien i Sao Paolo med 1-0 (0-0).

Matchen genomfördes i högt tempo och innehöll en hel del tacklingar. Serbien hade flera vassa chanser och rubbade Brasilien, som matchade ett oerhört start lag med tanke på premiären mot Kroatien den 12 juni.

Segermålet kom på hemmalagets första chans i den andra halvleken när Fred plockade ner en lång boll av Thiago Silva och sköt den i mål förbi Vladimir Stojkovic i det serbiska målet.

Tennissiffror för Tyskland

Tyskland fick träna målskytte mot Armenien i sitt genrep inför VM, men fick också dystra nyheter när Borussia Dortmund-mittfältaren Marco Reus haltade av planen skadad.

Reus fastnade med foten i gräset och vred till foten. Han leddes av plan och fördes sedan till sjukhus. Enligt bild.de sade den första diagnosen att det rör sig om en ledbandsskada.

Reus gjorde fem mål i VM-kvalet.

I genrepet mot Armenien kom alla mål i andra halvlek. Andre Schürrle, Lukas Podolski, Benedict Höwedes och Miroslav Klose gjorde ett mål var medan Mario Götze gjorde två under matchens sista tio minuter.

Kloses mål var hans 69:e i landslaget, vilket ser honom gå förbi Gerd Müller i alla tiders tyska landslagsstatistik.

Grekisk triumf - sen portugisisk seger

Panagiotis Kone och Kostas Katsouranis gjorde ett mål i varsinn halvlek när Grekland slog Bolivia i en träningsmatch i USA med 2-1.

Mexiko och Portugal träningsspelade i sin tur i Foxborough och såg ut att vara på väg mot en oavgjord och mållös tillställning. I den 93:e minuten lyckades ändå Portugal bryta dödläget när Bruno Alves nickade in ett inlägg av Joao Moutinho.

VM-klara Costa Rica krigade till sig ett oavgjort 1-1 resultat i genrepet mot Irland. Irländarna gick upp i ledningen efter 18 minuter med Kevin Doyle som målskytt och i den 41:a minuten decimerades Costa Rica dessutom till tio man när backen Giancarlo Gonzalez såg rött.

I den 64:e minuten fick Costa Rica ändå in en kvittering när Celso Borges gjorde mål från straffpunkten.

Japans genrep mot Zambia innehöll hela sju mål, av vilka Japan gjorde fyra stycken. Yoshito Okubo avgjorde träningsmatchen i den 91:a minuten med sitt 4-3 mål.

VM i Brasilien kör igång den 12 juni med matchen Brasilien-Kroatien. Du hittar hela matchprogrammet och sändningstiderna här.

Träningsmatcher:

Colombia - Jordanien 3-0 (1-0)
Kroatien - Australien 1-0 (0-0)
Japan - Zambia 4-3 (1-2)
Irland - Costa Rica 1-1 (1-0)
Mexiko - Portugal 0-1 (0-0)
Grekland - Bolivia 2-1 (1-0)
Ryssland - Marocko 2-0 (1-0)
Polen - Litauen 2-1 (0-1)
Tyskland - Armenien 6-1 (0-0)
Brasilia - Serbia 1-0 (0-0)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport