Hoppa till huvudinnehåll

"Fotboll ett sätt att fly verkligheten i Brasilien"

Fotbolls-vm 2014.
Fotbolls-vm 2014. bollen är hos brasilianerna

Nedräkningen har börjat.Vi ställer fyra frågor till brasilianer inför fotbolls-VM. Så här svarar Sandro Silva.

Sandro A. Silva

Ålder: 34
Yrke: jurist
Bor: Sao Paolo

1.Vad betyder fotboll för dig?
- Jag älskar fotboll. Jag kopplar av då jag ser på fotboll. Det är underhållning och ett sätt för mig att fly den tuffa verkligheten i Brasilien. Jag läser allt som finns skrivet om fotboll.

2.Vad tycker du om att Brasilen står värd för fotbolls-VM?
- Vi borde ha gjort det enklare och slösat mindre pengar. Vi borde ha färre VM-städer och inte tolv som nu. Till en början var jag nöjd då jag hörde om all infrastruktur som skulle byggas, men löftena har inte förverkligats. De har inte byggt infrastrukturen utan bara arenorna. Korruptionen har ätit upp pengarna.

- Jag tänker titta på matcherna men också delta i protesterna. Vi brasilianare har nu ett ypperligt tillfälle att visa världen hur illa ställt vi har det. Flygfälten, sjukhusen och skolorna behöver resurser.

- Rasismen är ett annat stort problem. På högre poster eller bland beslutsfattarna finns inga svarta.

3. Vem är Brasiliens värsta motståndare på fotbollsplan?
- Argentina.

4. Hur beskriver du Brasilien med tre ord?
- Brasilien är ett avslappnat, rörigt och vänligt land.

Läs också:
"VM gör folk arga"
"Hoppas allt blir klart i tid"
"Trodde inte detta skulle hända under min livstid"

Läs också

Nyligen publicerat - Sport