Hoppa till huvudinnehåll

"VM gör folk arga"

Maria Inez håller i en fotboll.
Maria Inez håller i en fotboll. Bild: Yle / Jessica Stolzmann maria inez

Nedräkningen har börjat. Vi ställer fyra frågor till brasilianer inför fotbolls-VM. Så här svarar Maria Inez.

Maria Inez

Ålder: 71
Yrke: pensionär
Bor: Rio de Janeiro

1.Vad betyder fotboll för dig?
- Jag tycker inte om fotboll. Brasilianerna är galna i fotboll men jag är intresserad av annat. Jag är intresserad av musik och jag tycket om att sjunga. Jag älskar mina promenader längs stranden vid Copacabana om morgnarna.

2.Vad tycker du om att Brasilien står värd för fotbolls-VM?
- Det är väldigt förbryllande att vi arrangerar ett så här stort evenemang. Vår hälsovård och våra skolor skulle behöva pengarna. Det här gör folk arga och aggressiva. Jag förstår folket för våra politiker stjäl av oss, de sätter pengarna i egen ficka. Situationen är faktiskt så allvarlig att jag skulle vilja flytta utomlands även om jag älskar Rio de Janeiro.

3. Vem är Brasiliens värsta motståndare på fotbollsplan?
- Argentina

4. Hur beskriver du Brasilien med tre ord?

- Brasilien är ett vackert, våldsamt och ojämlikt land.

Läs också:
"Fotboll ett sätt att fly verkligheten i Brasilien"
"Hoppas allt blir klart i tid"
"Trodde inte detta skulle hända under min livstid"

Läs också

Nyligen publicerat - Sport