Hoppa till huvudinnehåll

"Ha ett stort hjärta - hjälp Corazon Grande"

R-kioskerna delade ut leksakshundar år 2008 i samband med en kampanj. Senare kom det fram att hundarna innehåll en för stor halt ftalater. Hundarna drogs tillbaks. Ftalater misstänks vara hormonstörande.
R-kioskerna delade ut leksakshundar år 2008 i samband med en kampanj. Senare kom det fram att hundarna innehåll en för stor halt ftalater. Hundarna drogs tillbaks. Ftalater misstänks vara hormonstörande. Bild: Yle smältpunkt

Torsdagen den 7 augusti ordnas en välgörenhetsfest för barnhemmet Corazon Grande i Bolivia. Barnhemmet finansieras av privata donatorer. Östnylänningarna kan dra sitt strå till stacken genom att delta i välgörenhetsfesten på Liljendalgården

Barnhemmets faddrar, Soroptimistklubben i Lovisa och Lovisanejdens MI-förening arrangerar en fest med mat och program till förmån för barnhemmet. På programmet står förutom en full middag, musik, tävlingar, lekar auktion och så finns det bolivianska produkter som man kan köpa. Avsikten är att inkomsterna från festen så gott som oavkortade ska gå till att betala kostnaderna för Corazon Grande. Middagen och festen ordnas med talkokrafter och en stor del av maten doneras, så kostnaderna för festen blir låga, berättar Anneli Sjöholm, en av faddrarna.

Barnhem för utsatta flickor

Barnhemmet Corazon Grande, det stora hjärtat, grundades för åtta år sedan av tidigare Lovisabon Siw Broman. Barnhemmet tar hand om övergivna och misshandlade flickor. Corazon Grande vill vara en ersättande familj och ge flickorna ett riktigt hem och en god start i livet. Det bor nu 25 flickor i barnhemmet i åldern 3 till 17 år. Barnhemmet är i akut behov av pengar till en ny buss för att skjutsa flickorna till skolan.

Anmälan ska göras senast 30..6. Då ska också inträdesavgiften 40 euro betalas in på kontot: Välgörenhetsfesten Corazon Grande, Nordea F!55 1098 3500 1019 49. Man kan anmäla sig till Gunilla Boxberg-Wide, tfn 050 347 7707, e-post corazongrandefi@gmail.com eller
till Anneli Sjöholm, tfn 044 258 20 64, e-post anneli.sjoholm@sulo.fi

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland