Hoppa till huvudinnehåll

Liljendaldagarna bjuder på en tidsresa

Produkter från smedjan
Produkter från smedjan Bild: YLE/Sofia Söderlund koivulan kartano

Liljendaldagarna flyttar dig drygt tusen år tillbaka i tiden. Den forntida byn Vikom vaknar till liv för en dag på lördag.

Liljendaldagarna firas den 13 till 15 juni. På lördag kan besökarna göra en tidsresa till den forntida byn Vikom. Byn vaknar till liv vid det gamla stallet intill sportplan i Sävträsk. Dagen börjar kl 10 med en rundvandring i byn, där det råder marknadsstämning

Det finns många hantverkare i byn, de både visar hur de tillverkar sina varor och säljer dem. De som vill får också själva pröva på de olika metoderna, bland annat att göra snören och dreja lera. Vikom bjuder också på sång, musik och dans,

Liljendaldagarna bjuder inte bara på forntid, de lever också i nuet med marknad och program invid Bagarstugan. Lördagen avslutas med stranddans.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland