Hoppa till huvudinnehåll

Pekka Lyyski får fortsätta

Pekka Lyyski, IFK Mariehamn.
Inga planer i IFK Mariehamn att sparka Lyyski. Pekka Lyyski, IFK Mariehamn. Bild: Yle/AnttiKoivukangas pekka lyyski

Det har spekulerats mycket om IFK Mariehamns svaga framgång under den senare tiden i fotbollsligan. Ännu mera har det spekulerats om chefstränaren Pekka lyyski borde avskedas. IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsom säger på torsdag bestämt att några planer på att avskeda Lyyski inte finns.

Webplatsen Sportti.Com vet berätta att Mattson kommenterat spekulationerna som en överraskning för klubbledningen. Inga diskussioner om ett tränarbyte lär ha gåtts. Mattson poängterar att han inte vet hur spekulationerna kommit i gång.

Inför IFK Mariehamns match mot TPS talades det i media om att Lyyski skulle sitta löst ifall laget förlorar mot ligajumbon. IFK Mariehamn förlorade med siffrorna 1-3, vilket dessutom var lagets sjunde raka match utan seger.

Pekka Lyyski, som tredjelängs utav alla tränare i Europa har basat för samma lag, har varit IFK Mariehamns chefstränare sedan 2002. Under hans tid har ålänningarna stigit från andra divisionen till ligan. Lyyski har ett kontrakt med IFK Mariehamn som också sträcker sig över nästa säsong.

IFK:s mål under den pågående säsongen är att vara med i kampen om tätpositionerna i fotbollsligan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport