Hoppa till huvudinnehåll

Nagu Kajakmaraton ordnas på lördag

Kaj Arnö är en av initiativtagarna till Nagu Kajakmaraton som går av stapeln på lördag.
Kaj Arnö är en av initiativtagarna till Nagu Kajakmaraton som går av stapeln på lördag. Kaj Arnö är en av initiativtagarna till Nagu Kajakmaraton som går av stapeln på lördag. Bild: Yle/Carmela Johansson nagu kajakmaraton

På lördag är det igen dags för Nagu Kajakmaraton.

Nagu Kajakmaraton ordnas nu får tredje gången och är en lekfull paddlingstävling där upplevelsen är viktigast.

- Tanken med evenemanget är att samla paddlare och paddla tillsammans och njuta av naturen, säger Kaj Arnö, som är en av personerna bakom Nagu kajakmaraton.

Nagu Kajakmaraton startar kl. 10 vid Nagu gästhamn och rutten går runt Ernholm vidare till Bystrand i Kirjais där gruppen har sin första paus.Därefter fortsätter man till Pensar Syd där det blir mat och efter det paddlar gruppen norrut till Prostvik färjfäste där de har sista pausen och efter det paddlar de tillbaka till Kyrkbacken.

- Vi paddlar i grupp fram till sista pausen vid Prostvik färjfäste. Därefter brukar en del öka farten inför slutspurten. Medan andra kanske börjar känna sig trötta och tar det lugnare. Tävlingen är inte viktigast, men visst är det säkert roligt för den som kommer först i mål, säger Arnö.

Nagu kajakmaraton är till för lite mer efarna paddlare. Men det viktigaste för gruppen bakom Nagu Kajak är ändå att samla paddlare och få flera människor att pröva på paddling. Därför har Kaj Arnö tillsammans med paddlingskamraten Joakim Enckell med flera sammanställt tidningen Nagu Kajak där man bland annat får tips på olika rutter som man kan paddla i Nagu och annat som man behöver veta före man beger sig ut och paddla. Tidningen Nagu Kajak säljs bland annat på posten i Nagu.

- Vi vill visa hur fantastiskt det kan vara att paddla och uppmuntra andra att pröva på det. Det spelar ingen roll hur mycket man har paddlat tidigare alla är välkomna med i vårt gäng på Nagu Kajak, säger Arnö.

Mera information om kajakmaraton och paddling i Nagu hittar ni på deras webbplats.

Läs också