Hoppa till huvudinnehåll

Niklas Nyberg leder Vasabladet

Niklas Nyberg, Vasabladet
Niklas Nyberg (arkivbild) Niklas Nyberg, Vasabladet Bild: YLE kemal

Formellt är Nybergs titel tf biträdande chefredaktör, vilket innebär att han kommer att ha det lokala ansvaret för Vasabladet. Samtidigt pågår rekryteringsprocessen fortfarande för att hitta den chefredaktör som ska helhetsansvaret för såväl Vasabladet som Österbottens Tidning och Syd-Österbotten.

- Det känns stort, det känns utmanade på ett positivt sätt och jag är ödmjuk inför uppgiften, säger Niklas Nyberg.

Nyberg arbetar just nu som onlineproducent och har siktet klart inställt på att nå högre och längre inom det digitala.

- Det är en tuff och utmanade tid inom medievärlden, inte bara för tidningshusen utan för alla i branschen så den största utmaningen blir nog att försöka ligga steget före, säger Nyberg.

Enligt Nyberg har Vasabladet ännu en del arbete kvar innan man kommit så långt som man borde på webben.

- Min fokus ska helt klart ligga 110 procent på Vasabladet som helhet, där är papperstidningen en viktig och stor del fortfarande och kommer att vara det i framtiden också, men den digitala omnställningen är något vi måste ta tag i ordentligt, vi är inte riktigt där ännu, säger Nyberg.

Enligt Nyberg kommer han att ha alla möjligheter att satsa 110 procent tack vare den nya modellen som HSS Media går in för med biträdande chefredaktörer lokalt och en gemensam chefredaktör med helhetsansvar.

- Jag tror att detta på så vis är en bra lösning att vi som jobbar lokalt får fokusera fullt på våra egna tidningar, jag tror att det kommer att stärka koncernens tidningar, säger Nyberg.

Nybergs kolleger på posterna som biträdande chefredaktör är Margareta Björklund för Österbottens Tidning och Mats Ekman för Syd-Österbotten. Nyberg tillträder den 1 augusti.

- Jag vill att vi ska vara så bra som vi kan vara och jag vet att vi har potential att vara hur bra som helst, det gäller för oss att tillsammans ta oss dit, avslutar Niklas Nyberg.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten