Hoppa till huvudinnehåll

Orgill hjälte i comebacken

Elva månader hade IFK Mariehamns Dever Orgill varit ur spel på grund av skada. Mot FF Jaro byttes han in, gjorde det avgörande målet och gick av på grund av en smäll mot huvudet. IFK Mariehamn vann över Jaro med 4-2.

Fotbollsligans sena match på söndagen mellan IFK Mariehamn och FF Jaro blev en riktig thriller. Jaro tog ledningen två gånger om, genom Shahdon Winchester och Jonas Emet, men båda gångerna kvitterade Petteri Forsell genom vackra frisparksmål.

I den 67e minuten byttes sen den 24-årige jamaikanen Dever Orgill in. Det var första gången han spelade ligafotboll på ett knappt år och han kommer helt klart att minnas sin comeback. Åtta minuter efter bytet gjorde Orgill 3-2, men han hann inte fira länge. Endast sex minuter senare åkte anfallaren på en smäll mot huvudet och var tvungen att bytas ut.

Amos Ekhalie fastställde sen slutresultatet på övertid och på så vis bröt IFK Mariehamn sin negativa trend. FF Jaro fortsätter ändå som tabelltvåa, men är endast en poäng före FC Lahti som har spelat en match mindre. IFK Mariehamn är på tionde plats i tabellen och HJK leder nu fotbollsligan med hela tio poäng.

Jaro saknade mittfältaren Fredrik Svanbäck och försvararen Ilja Vaganov på grund av skada.

Hoppa över Twitterpostning

Inter nollade MYPA

Åbolaget FC Inter slog tabellfyran MYPA med 1-0 på söndagseftermiddagen. Det tack vare ett mål av Henri Lehtonen i första halvlek.

Även i Kuopio vann hemmalaget. KuPS tog sin fjärde raka seger och den här gången var det Honka som var offret. Det dröjde ändå ända till den 75e minuten innan Kuopiolaget fick hål på Daniel Kollar i Honkamålet och då var det genom ett självmål av Dani Hatakka. Med en minut kvar att spelade satte sedan Admir Catovic spiken i den berömda kistan.

I Seinäjoki vann SJK med 1-0 över RoPS efter ett mål av Richard Dorman.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport