Hoppa till huvudinnehåll

Marek Viedensky ersätter Ville Viitaluoma

Ville Viitaluoma nyckelspelare i Örebro.
Ville Viitaluoma lämnar HPK. Ville Viitaluoma nyckelspelare i Örebro. Bild: YLE / Tomi Hänninen viitaluoma

Ville Viitaluoma har brutit kontraktet med HPK. Marek Viedensky ersätter Viitaluoma och Eero Somervuori återvänder till Tavastehusklubben.

HPK har förstärkt sitt lag med Eero Somervuori. Somervuori som säsongerna 2000-2003 spelade i Tavastehusklubben har under de tre senaste säsongerna representerat HIFK. Somervuoris kontrakt är ettårigt.

– Somervuori är en rörlig spelare som passar HPK:s spelstil och han bidrar med rutin i vårt unga lag, sade HPK:s verkställande direktör Risto Korpela på lagets webbsida.

Centern Marek Viedensky ersätter Ville Viitaluoma, vars kontrakt i samförstånd har brutits. Viedensky har under de sex senaste säsongerna spelat i Nordamerika. Förra säsongen noterades han för 6+17=23 poäng på 54 matcher i AHL-laget Worcester Sharks. I Slovakiens VM-lag gjorde han 3+1=4 poäng på sju matcher.

– Viedensky är en stor högerfattad center som i VM-turneringen i Minsk visade att han också kan spela på internationell nivå.

Ville Viitaluoma fortsätter i Örebro

Ville Viitaluoma som i februari blev uthyrd till Örebro fortsätter sin karriär i SHL-klubben. Säsongen 2012-2013 placerade sig Viitaluoma på tredje plats i ishockeyligans poängliga och valdes efter säsongen till VM-truppen.

Förra säsongen nådde Viitaluoma inte upp till samma nivå. Han var ändå en av HPK:s tongivande spelare i grundserien innan han i slutet av februari flyttade till Örebro för att hjälpa laget att säkra sin plats i SHL. Viitaluoma lyckades bra i Örebro. I grundserien gjorde han sex poäng på lika många matcher och i Kvalserien 4+2=6 poäng på 10 matcher.

– Jag vill tacka hela HPK:s organisation för de gångna åren. Tack till klubben också för att den visade förståelse när jag ännu fick en möjlighet att spela utomlands. Det finns ingen dramatik i det hela, sade Viitaluoma.

Den lovande backen Joni Tuulola har skrivit under ett treårskontrakt med HPK. Under säsongen 2013-2014 spelade 18-årige Tuulola två matcher i ligan och två i slutspelet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport