Hoppa till huvudinnehåll

Mattias Erkkilä ny programchef för Svenska.yle.fi

Mattias Erkkilä, programchef Svenska.yle.fi
Mattias Erkkilä leder Svenska Yles webb Mattias Erkkilä, programchef Svenska.yle.fi Bild: Yle svenska.yle.fi

Mattias Erkkilä (44) har utsetts till programchef för Svenska.yle.fi. Som programchef ansvarar han för Yles svenskspråkiga webbutgivning och för att utveckla public service på webb och i mobil. Programchefen ingår i ledningsgruppen för Svenska Yles utgivning.

– Den största utmaning vi står inför är att på riktigt jobba utgående från publikens behov i stället för att följa våra egna rutiner. Vi måste lära känna dem som använder Svenska.yle.fi och hur de använder ip-tjänster. Sedan måste vi kunna leverera de tjänsterna.

Webben är bekant för Erkkilä. Han jobbade med webb under många år på Talentum och kom till Yle och Svenska.yle.fi för att jobba som redaktions- och utvecklingschef för två och ett halvt år sedan.

– Det här hänt så otroligt mycket att det är svårt att ens beskriva. Men kort sagt har Svenska Yles webb fått en ny, mycket viktigare roll både på redaktionerna och hos vår publik. Relationen mellan oss och publiken är något jag vill jobba på att stärka så att jag om ett par år kan säga att en betydande del av vårt innehåll skapas tillsammans med våra finansiärer.

– Jag hoppas att vår publik ska kunna känna att Svenska.yle.fi är viktig, vänlig, nyttig och lockande.

Mattias Erkkilä efterträder Johanna Törn-Mangs som på hösten flyttar utomlands med sin familj.

Nyligen publicerat - Pressmeddelanden