Hoppa till huvudinnehåll

Timbuktu är karatestolt

Jason Diakité, aka Timbuktu, är karatestolt över sin nya skiva. Bild: X3M/Catariina Salo jason diakite

Timbuktu, eller Jason Diakité, har nyligen släppt sin skiva För livet till döden. Tommy Nordlund ringde upp honom för att, som de uttrycker det, snacka lite skit. Och snackar gör de om allt möjligt, bland annat om elefanters graviditet och om skivat bröd.

Tretton månader tog det för Jason Diakité och hans kolleger att skrapa ihop För livet till döden, men när den väl är klar säger sig Jason vara "karatestolt" över slutprodukten. Men vad är det som gör skivan så karatebra då?

- Jag tycker vi fick till den, de som jobbade med beatsen gjorde ett skitbra jobb och så fick jag texterna bra ihop också.

Så här lång tid har det aldrig tidigare tagit för Jason att få en skiva klar. Han har till och med räknat ut att arbetsprocessen för skivan var nästan lika lång som en elefants graviditet.

- Skivan blev vår babyelefant.

Som låtskrivare får Jason till det med orden som ni märker, och förutom att han är karatestolt över skivan har han även skrivit på Facebook att skivan är "det fetaste sedan skivat bröd".

- Ja jag brukar översätta uttryck från engelska direkt till svenska, jag tycker det blir kul.

Jason är en glad och trevlig man, men ändå har hans låtar en tendens att bli lite mörka. Men på För livet till döden har han sett till att det även finns låtar med glädjebudskap.

- Det är en ganska tung skiva så jag kände att jag måste lätta upp den lite. Låtarna Annie Leibovitz, För livet och Landa är några mera lyftande låtar.

Om ni vill lyssna på hela härliga snacket kan ni göra det uppe på sidan. Och så ska ni absolut lyssna på albumet För livet till döden - då förstår varenda en att Jason är karatestolt.