Hoppa till huvudinnehåll

Myspys kring midsommarstången

Midsommarstång.
Midsommarstången står där rak och ståtlig. Midsommarstång. Bild: Yle/ Carmela Walder emsalö allmogeförening

Det är midsommar och kärleken spirar. Här är de bästa sexscenerna på film.

Uttrycket midsommarbarn kommer inte från tomma intet. Under sommaren blir rekordmånga barn till och midsommarhelgen är absolut inget undantag. Beror det på närheten kring midsommarstången, den sensuella dansen ”Små Grodorna” eller helt enkelt den sista snapsen? Teorierna är många. Helgen till ära har vi listat en topp trea på de bästa sexscenerna på film.

3: Titanic

En av de kanske kändaste sexscenerna genom tiderna på filmduken. Jack och Rose bygger upp en väntan filmen igenom och då, under däck i en bil på en båt, händer det. Rose (Kate Winslet) drar in Jack (Leonardo DiCaprio) i bilen och magin äger rum i baksätet på en Renault Towncar från 1912. Bilsexet torde ha skjutit i höjden efter 1997.2: Watchmen

Denna film om pensionerade superhjältar som åter igen drar på sig sina superhjältedräkter hyser en alldeles fantastisk scen. Uppe i luften ovanför New Yorks skyskrapor tar sig Nite Owl (Patrick Wilson) an Silk Spectre II (Malin Åkerman). I takt med tonerna till Leonard Cohens Hallelujah äger en av de sensuellaste sexscenerna någonsin rum.1: Team America – World Police

Som liten lekte de flesta Barbiedocksägare förbjudna lekar med dockorna. 2004 visades det på film hur det egentligen ser ut. Akten kör igång via ett snedvridet löfte som är svårt att hålla, men vad görs inte för lite kurrkurr under lakanen? Mindre miner har sällan skådats under en sexscen i filmhistorien. Ingen scen som fungerar som förspel i sängkammaren, utan mera som skrattattack på förfesten.Redaktör: Johannes Björkqvist

Nyligen publicerat - X3M