Hoppa till huvudinnehåll

Joni Wiman tredje i Washington

Joni Wiman kom i mål som trea i en GRC-deltävling i Washington. Bild: Yle/Tove Virta joni wiman

Pojokillen Joni Wiman som kör i Super Car-klassen i GRC-rallycross placerade sig som trea i den tredje deltävlingen. Tävlingen kördes i Washington DC i US på söndagskvällen (22.6) finsk tid.

Förkortningen GRC står för Global Rallycross Championship och är en ansedd rallycrosserie. Wiman kör nu för andra året i GRC, men första året i den högsta klassen Super Car.

Joni Wiman som kör för stallet Oldsbergs MSE-stallet förlorade med dryga 6,6 sekunder till stallkamraten Patrik Sandell som vann loppet. Tvåa var Nelson Piquet Jr, SH Racing Rallycross. Piquet Jr förlorade endast 0,248 sekunder till Sandell.

- Att Scott Speed blev bara sexa i den här starten är bra, eftersom han leder hela serien, konstaterade Jonis pappa Kimmo Wiman då slutresultaten var klara.

Marcus Grönholm är mentor

Före detta rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm från Ingå har ju fungerat som ett slags mentor för unge Joni Wiman.

- Grönholm hade sagt att det nu var viktigt för Joni att köra ett bra och rent lopp då senaste deltävlingen i Austin, Texas, gick lite under bänken, sade Kimmo Wiman.

I den första deltävlingen som skördes på Barbados var Joni Wiman femte, i den senaste avbröt han och nu var han alltså tredje. Följande deltävling körs den 19-20.7 i New York.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland