Hoppa till huvudinnehåll

Stor dramatik då Nigeria vann

Nigeria visade upp en glad anfallsfotboll då laget besegrade Bosnien-Hercegovina. Matchens avgörande sekvenser kommer säkert att diskuteras frekvent inom båda lägren.

Båda lagen inledde matchen väldigt energiskt och spelet böljade fram och tillbaka. Edin Dzeko fick ett mål felaktigt bortdömt då den assisterande domaren lyfte upp flaggan trots att Manchester City-spelaren var onside efter Misimovics fina framspelning.

Bosnierna kunde ha tagit ledningen om Dzeko varit mer resolut i sitt avslut efter 25 minuters spel. Istället var det Nigeria som öppnade målkontot. Emmanuel Emenike gick en hård närkamp med Emir Spahic, tog sig förbi bosniern och serverade Peter Odemwingie som kunde sätta in matchens enda mål mellan benen på Asmir Begovic.

I andra halvlek sjönk matchtempot i värmen på Arena Pantanal där temperaturen var närmare 30 plusgrader. Vedad Ibisevic hade ett bra läge att nicka in en utjämning efter 74 minuters spel och Ogenyi Onazi ett giftigt distansskott för Nigeria.

På stopptid fick sedan Edin Dzeko två chanser att sätta in 1-1 men både Nigerias målvakt Vincent Enyeama och stolparna såg till att bosniernas avancemangschanser gick i kras. Nigeria vann med 1-0 och tog sin första VM-seger efter en paus på 16 år och nio segerlösa matcher.