Hoppa till huvudinnehåll

Bråd helg för polisen

Kontroll av långtradare i Lovisa
Arkivbild. Kontroll av långtradare i Lovisa Bild: Yle/Sune Bergström kontroll av långtradare

Midsommaren har varit livlig för polisen och räddningsverket. Polisen har främst varit sysselsatt av misshandelsfall, rattfyllerifall och trafikförseelser.

Redan under natten mot lördagen haffades dryga tjugo rattfyllerister. Polisen har också gjort åtskilliga utryckningar till fritidsbostäder, stugor och lägerområden på grund av olika störningar, misshandel och bråk.

En 60-årig kvinna hittades drunknad i Euraåminne i Satakunta på lördag kväll. Det är det enda fallet av drunkning som rapporterat under midsommaren.

På söndag förmiddag körde fyra bilar av vägen på motorvägen i S:t Karins. Tretton personer skadades. På grund av en hagelskur var vägen mycket hal då olyckan skedde.

Ett stort myndighetspådrag ägde rum i Korpo på lördag kväll då en berusad man ringde upp nödcentralen och rapporterade om en knivhuggning. Fallet uppfattades som så pass allvarligt att polisen, gränsbevakningen och första hjälpenheter ryckte ut med båtar och en helikopter. Mannen hittades inte i Korpo utan efter många timmars letande på ett helt annat ställe - på ön Björkholm i Pargas. Och det hela visade sig vara ett skämt.

En annan berusad man sköt omkring sig med ett gevär på sin gård i Nousis. Polisen omhändertog både mannen och vapnet. Mannen misstänks för skjutvapenbrott.

I Pikis tog polisen fast en man som tillskansat sig en Jaguar. Mannen hade kört bilen under påverkan av amfetamin och hade hunnit buckla till bilen till den grad att den endast hade tre hjul kvar då den återlämnades till sin ägare.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Åboland