Hoppa till huvudinnehåll

Fazer lägger ner två bagerier

Bild: YLE/Maja Ottelin hok-elanto

Efter avslutade samarbetsförhandlingar är det bestämt att Fazers bagerier i Hyvinge och Ulvsby kommer att läggas ner. Nedläggningarna berör 146 personer.

Under förhandlingarna har Fazer utvärderat olika alternativ för att effektivera verksamheten och bestämde sig slutligen för att koncentrera tillverkningen. Som en följd av det här avslutas verksamheten på bagerierna i Hyvinge och Ulvsby.

Nedläggningen kommer att ske tidigast i september 2015.

Samarbetsförhandlingarna berörde hela personalen, sammanlagt 146 personer varav 73 i Hyvinge och 73 i Ulvsby.

- Vi eftersträvar att hjälpa personalen att hitta nya jobb antingen inom koncernen eller på andra företag. Vi kommer att samarbeta med arbetskraftsförvaltningen i respektive regioner, säger Markus Hellström, verkställande direktör för Fazer Bageri i Finland i ett pressmeddelande.

Marknadssituationen för bagerierna är utmanande eftersom finländarna enligt Fazer köper allt mindre bröd samtidigt som försäljningen av bröd som gräddas i butikerna ökar på bekostnad av förpackat bröd. Dessutom har löne- och energikostnaderna fortsatt att stiga, medan priset på bröd inte kan höjas i samma mån, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes