Hoppa till huvudinnehåll

Finland fick ny regering

Finland har fått en ny regering. Statsminister Alexander Stubb står i mitten. Finland har en ny regering. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander alexander stubb,antti rinne,carl haglund,finlands regering,päivi räsänen,regeringen stubb,stubbs regering,ville niinistö

President Sauli Niinistö har beviljat Jyrki Katainens (Saml) regering avsked och har utnämnt en ny regering. Den nya regeringen leds av Alexander Stubb (Saml).

Riksdagen röstade om statsministern i går. Stubb vann omröstningen med rösterna 98 - 76.. Statsministern väljs enligt grundlagen av riksdagen och utnämns av presidenten. De övriga ministrarna utnämns av presidenten i enlighet med statsministerns förslag.

I regeringen Stubb medverkar tre nya ministrar: Petteri Orpo, Laura Räty och Lenita Toivakka, samtliga från Samlingspartiet.

I eftermiddag samlades riksdagen till plenum, där regeringen presenterade sitt program.

Läs också:
Två väntade ministrar, en tog gräddfilen
Stubb vald till statsminister

 • Henrys nya jobb: Assisterande tränare i Belgien

  "Han tvekade aldrig då jag erbjöd honom jobbet".

  I början av augusti tog Roberto Martinez över som chefstränare för Belgiens fotbollslandslag. Nu har han valt assisterande tränare och en av dem blir den tidigare stjärnanfallaren Thierry Henry.

 • Bollhallsbygget i Åbo tog fart

  Grundstenen för bollhallen murades på fredagen.

  Grundstenen för den nya bollhallen i Åbo murades på fredagen. I grundstenen murades bland annat slantar, dagens tidning och information om byggprojektet.

 • Holländsk storklubb väntar för Lod – svår grupp för United

  Robin van Persie återvänder till Old Trafford.

  Robin Lods grekiska klubb Panathinaikos möter tufft motstånd i gruppspelet i Europa League då man ställs mot Ajax. För Manchester United blev det också en svår lottning då man bland annat möter Fenerbahçe och Feyenoord.

 • Allt fler manipulerade färdskrivare i långtradare

  Polisen granskade 60 långtradare på riksväg 25 i Raseborg.

  Oroväckande många långtradare har bromsarna i väldigt dåligt skick och det blir också allt vanligare att färdskrivare manipuleras. Det visar en omfattande kontroll som polisen har gjort.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes