Hoppa till huvudinnehåll

Starka kvinnor har präglat mitt liv

Christoffer Strandberg är en av Vegas Sommarpratare 2014
Christoffer Strandberg är en av Vegas Sommarpratare 2014 Christoffer Strandberg är en av Vegas Sommarpratare 2014 Bild: privat kvinnoroller

Vem är du, vem är jag? Så inleder skådespelare Christoffer Strandberg sitt sommarprat i Radio Vega.

- Många av er känner mig inte för den jag är. Ni har kanske stiftat bekantskap med mig i form av Tarja Halonen, Arja Saijonmaa eller drottning Silvia. De kvinnor som har format mig är ändå helt andra.

Christoffer Strandberg är född och uppvuxen i Sjundeå men bor numera i Helsingfors. Han är en mångsysslare inom scenkonsten.

- Jag minns hur jag precis som förut springer längs den ytterst välbekanta stigen. Jag kan varje krök och rot som sticker upp ur marken. Jag är så gott som framme. Snart passerar jag köksfönstret. Hon kommer att titta ut och se mig. Då ler hon som hon alltid gör. Mormor. Fast så blir det inte den här gången. Stugan är låst. Mormor är inte här. Och ändå är hon det.

Familjens starka kvinnor och sommarparadiset i Sjundeå skärgård, där släkten samlas, tar stor plats i 24-årige skådespelaren Christoffer Strandbergs sommarprat.

- En mormor kan vara en så oerhört stor människa, så klok, så var varm och barmhärtig. Sådan var min mormor. Vår mormor.

Christoffers sommarprat handlar också om det hektiska livet som skådespelare, imitatör, komiker och underhållare. Men också om rädslan för att unga i dag kan namnen på alla som vunnit Big Brother, men inte känner till vem som är statsminister eller president. Eller att man helst av allt vill glömma pågående världskriser och i stället titta på livsstilsprogram eller plastiga dokusåpor.

Christoffer Strandberg tar upp vikten av humor som ett redskap att behandla och kommentera det som är svårt. Och Christoffer berättar om alla starka kvinnor som har präglat hans liv, både privat och på scenen.

Bland annat den här musiken spelar Christoffer Strandberg i sitt sommarprat:

Christoffer Strandberg sommarpratar den 24 juni kl 10.05 och kl. 18.03 i Radio Vega. Du kan också lyssna på hans sommarprat på Yle Arenan.

Se också Christoffer läsa en vinterdikt.


Här hittar du en lista på alla Vegas sommarpratare 2014!

Läs också

Nyligen publicerat - Vega