Hoppa till huvudinnehåll

Messi värd sin vikt i guld

Med mål tre och fyra i VM bidrog Lionel Messi starkt till att Argentina gick segrande ur matchen mot Nigeria. Efter 3–2 i den sista gruppspelsmatchen tog Argentina hem maximala nio poäng i gruppspelet.


Det hette att Lionel Messi levererar i Barcelona och inte i landslaget. Det hette också att argentinaren inte kan prestera utan Iniesta och Xavi som serverar smörpassningar på löpande band.

Efter fyra mål på tre matcher i Brasilien är det bara att avskriva alla sådana påståenden och kasta ut dem med smutsvattnet.

Med två mål under den första halvleken mot Nigeria visade Messi att han är Argentinas i särklass viktigaste spelare. På de åtta senaste matcherna har den argentinska trollkarlen stått för tio mål.

Snabbt öppningsmål

Gruppspelssegern var i potten då Argentina och Nigeria möttes. Argentina hade redan säkrat avancemang, medan Nigeria behövde minst oavgjort för att vara på den säkra sidan.

Öppningsminuterna var hisnande. Redan efter tre minuter var Messi framme och pangade in returen från Angel Di Marias stolpskott.

Argentinas leding höll sig i en minut. CSKA Moskva-anfallaren Ahmed Musa utjämnade med ett skott som letade in sig bakom Sergio Romero i Argentinas mål.

Messi slog till igen kort innan pausvilan. En skruvad frispark överlistade Vincent Enyeama i Nigerias mål. Precis innan det hade han räddat en liknande frispark av samma man.

Målfyrverkeriet fortsatte

Den andra halvleken rivstartade på samma sätt som den första. Nigeria utjämnade matchen genom ett till mål av Musa, medan Marcos Rojo utjämnade på hörna tre minuter senare.

Trots förlusten fick Nigeria fira. Iran förlorade nämligen samtidigt sin match mot Bosnien-Herzegovina, och avancemanget klarnade därmed.

Resultat:
Nigeria–Argentina 2–3
Argentina: Messi, 3, 45, Rojo 50
Nigeria: Musa, 4, 47